Met het christelijk mannenkoor De Lofzang naar De Doelen?!

 

HEERDE / ROTTERDAM - In 2019 is het 100 jaar geleden dat de bekende evangelist Johannes de Heer het eerste Zoeklicht magazine uitbracht. Ter gelegenheid van dit 100 jarig jubileum wordt er op D.V. 8 juni in de Doelen te Rotterdam het “Zoeklicht-jubileumconcert” gehouden. Naast het gemengd Groot Johannes de Heer koor, dat uit ruim 700 zangers bestaat, treedt ook het christelijk mannenkoor De Lofzang op als gastkoor tijdens dit concert. Beide koren zingen uit de bundel van Johannes de Heer. Speciaal voor dit concert zoekt De Lofzang projectleden die, al dan niet tijdelijk, deel uit willen maken van De Lofzang tijdens dit concert. In 5 repetitieavonden wordt het repertoire ingestudeerd. Zing je graag en wil je eens ervaren hoe het is om in een koor te zingen? Beginnende en geoefende (jonge) mannen zijn van harte welkom om mee te repeteren voor dit concert. De eerste repetitieavond is op D.V. maandag 6 mei en de overige data zijn 13, 20 en 27 mei en als laatste maandag 3 juni. De repetities worden gehouden in gebouw Welgelegen aan de Stationsstraat te Heerde. Om 19.45 uur starten de repetities en om 22.00 uur stoppen we. Uiteraard is er tussendoor een pauze. Deelname aan deze repetities en het concert kost  niets. Aanmelden kan via onderstaand emailadres.

Belangstelling om dit concert bij te wonen als luisteraar? Dat kan! Via het koor kunt u kaarten kopen voor de entree en de busreis naar Rotterdam. Toegangsbewijs incl. de busreis kost u € 25,-- p.p. Meer informatie en opgave kan via het mailadres secretaris@lofzangheerde.nl of via secretaris D. Augustinus telefoon 038-4470225.


Dirigent

Jacob Schenk (Urk 1973) studeerde orgel, koordirektie en kerkmuziek bij Harm Jansen, Jos Vermunt en Jos Leussink. Aanvullende studies werden gevolgd bij Harald Vogel (orgel) en Matthijs Verschoor(piano). Ook bekwaamde hij zich in het panfluitspel bij Nicolae Pirvu. Hij maakte concertreizen naar Zwitserland, Israël, Canada, België, Duitsland, Engeland en Schotland waar hij als koorbegeleider, als dirigent en solistisch optrad.

Koorbegeleider

Wilco Veldkamp werd geboren op 4 mei 1983 te Wapenveld en toonde als 4-jarig kereltje al veel interesse voor toetsinstrumenten als het orgel en de piano. Dat deze interesse niet meer is weggegaan behoeft geen verdere uitleg.